Pelletkachel kopen Augustinusga

Vergelijk installateurs pelletketels Augustinusga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Augustinusga kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze website doorzoek je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9284

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei variabelen. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9284
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Augustinusga iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de CERAM-MICHELA12C van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom en 2700 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Augustinusga vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Augustinusga waar experts u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Augustinusga

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in augustinusga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent je woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een uitstekende installateur in Augustinusga. Check de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Augustinusga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Augustinusga?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €950 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • FILO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA8 (UNGARO S.r.L.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Augustinusga. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9284.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!