Pelletkachel kopen Stroobos

Vergelijk installateurs pelletketels Stroobos

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stroobos kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden meerdere soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze website bekijk je veelzijdige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9872

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9872
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stroobos misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de ivo.tec 13 kW water+ van het merk WodtkeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom plus 2700 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Stroobos vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Stroobos waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stroobos

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in stroobos


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen aangaande jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Stroobos. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stroobos


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Stroobos?

Momenteel bestaan er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen €500 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • IDRO SMART 14 (Dielle SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • CADEL VENUS AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Excelent 10-BED / Rood (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Stroobos. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9871, 9872.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!