Pelletkachel kopen Drogeham

Vergelijk installateurs pelletketels Drogeham

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drogeham kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij samengestelde info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9289

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9289
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Drogeham geen gek idee. Denk aan de Melania Elite Steel van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelenverbruikt 2700 kWh stroom en 2700 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Drogeham vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Drogeham waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Drogeham

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in drogeham


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen met betrekking tot jouw woonobject. Denk aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Drogeham. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drogeham


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Drogeham?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €700 en €1450. Je kunt denken aan:

 • NOIR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Moonlight – Mariquita type TI 14 (UNGARO S.r.L.), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Aromy Plus (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Drogeham. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9289.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!