Pelletkachel kopen Kootstertille

Vergelijk installateurs pelletketels Kootstertille

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kootstertille kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker tref je handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 9288

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9288
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kootstertille een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Rosa idro 15 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom plus 2700 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Kootstertille vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Kootstertille waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kootstertille

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante keuze: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in kootstertille


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Kootstertille. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kootstertille


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kootstertille?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen €650 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • NEW LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ethermo TPASTS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • Montreux Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kootstertille. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9288.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!