Pelletkachel kopen Twijzel

Vergelijk installateurs pelletketels Twijzel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Twijzel kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze pagina check je omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 9286

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van diverse factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9286
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Twijzel iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Vivo 90 Pellet Slim van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom en nog eens 2700 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Twijzel vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Twijzel waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2022) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Twijzel

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in twijzel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. Veel specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen m.b.t. de woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Twijzel. Kijk naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Twijzel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Twijzel?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €400 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AQA S TPAS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • Dorica Plus (met kanallisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Twijzel. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9286.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!