Pelletkachel kopen Surhuisterveen

Vergelijk installateurs pelletketels Surhuisterveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Surhuisterveen kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze tool doorzoek jij omvangrijke raadgeving die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9231

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9231
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2023)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Surhuisterveen een uitstekende optie. Dat kan zijn de Ethermo TPASTS 18 van het merk UNGARO S.r.L.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom plus 2700 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juni 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Surhuisterveen vergelijken (juni 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Surhuisterveen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2023 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Surhuisterveen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €600 per product.

pelletkachel installateurs in surhuisterveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je speciale vragen over het woonobject. Onder andere het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een betrouwbare installateur in Surhuisterveen. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Surhuisterveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Surhuisterveen?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €650 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • CADEL VENUS AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Fiamma 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Tondo (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Surhuisterveen. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9230, 9231.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!