Pelletkachel kopen Twijzelerheide

Vergelijk installateurs pelletketels Twijzelerheide

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Twijzelerheide kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze pagina lees je toepasbare gegevens die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 9287

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Je kunt denken aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Twijzelerheide zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Norma RR8-K van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom en 2700 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Twijzelerheide vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Twijzelerheide waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Twijzelerheide

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in twijzelerheide


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake het woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en selecteer een geschikte installateur in Twijzelerheide. Vraag om referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Twijzelerheide


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Twijzelerheide?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €950 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • LUCE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ethermo TPASTS 18 (UNGARO S.r.L.), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Aromy Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Twijzelerheide. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9287.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!