Pelletkachel kopen Boelenslaan

Vergelijk installateurs pelletketels Boelenslaan

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boelenslaan kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze website check jij accurate adviezen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 9233

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boelenslaan zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de PS-15-2 MINI van het merk JustFireOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom en 2700 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Boelenslaan vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen preferereneen luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Boelenslaan waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boelenslaan

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in boelenslaan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande het woonobject. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies een goede installateur in Boelenslaan. Check de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Boelenslaan


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Boelenslaan?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk erg serieus. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €700 en €1000. Je kunt denken aan:

 • CADEL LEAN AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sofia 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Tondo Plus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Boelenslaan. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9233.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!