Pelletkachel kopen Westerwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Westerwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerwolde kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze website lees jij actuele info die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9698

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerwolde zeer interessant. Bijvoorbeeld de Norma RR12C-K van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en nog eens 3110 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €191,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Westerwolde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westerwolde waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westerwolde

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in westerwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Westerwolde. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westerwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Westerwolde?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €900 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rolo 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.6-G (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • COMFORT (SELECTA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Westerwolde. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9698.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!



Alle plaatsen in deze gemeente