Pelletkachel kopen Ter Apel

Vergelijk installateurs pelletketels Ter Apel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ter Apel kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees je veelzijdige adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 9561

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Denk aan: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9561
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ter Apel iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Sabine van het merk GallusEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €191,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ter Apel vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ter Apel waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ter Apel

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem is toepasbaar voor het CV systeem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ter-apel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over je woning. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Ter Apel. Kijk naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ter Apel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ter Apel?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €650 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Fire Lux HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • JULIA M-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Smart water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ter Apel. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9560, 9561.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!