Pelletkachel kopen Blijham

Vergelijk installateurs pelletketels Blijham

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blijham kopen stelt jou in staat om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze website lees je bruikbare gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9697

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9697
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blijham misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de LW up 15 Monde LW van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerwoldegebruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €191,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Blijham vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Blijham waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Blijham

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en voordelige beslissing: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per product.

pelletkachel installateurs in blijham


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. Veel experts plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen inzake het huis. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook facetten als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een erkende installateur in Blijham. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Blijham


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Blijham?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €850 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Melania Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.12C-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Blijham. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9697.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!