Pelletkachel kopen Sellingen

Vergelijk installateurs pelletketels Sellingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sellingen kopen opent nieuwe deuren om een huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 9551

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9551
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sellingen een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Drum LX up 9 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €191,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sellingen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Sellingen waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sellingen

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en prijstechnisch interessante keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in sellingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent jouw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook facetten als het design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Sellingen. Vraag naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sellingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sellingen?

In de huidige situatie zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €800 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Fire HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Frank rond water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Sellingen. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9550, 9551.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!