Pelletkachel kopen Oudeschans

Vergelijk installateurs pelletketels Oudeschans

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudeschans kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt diverse modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker vind jij uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 9696

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei zaken. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudeschans iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) van het merk FairEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €191,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oudeschans vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Hollanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Oudeschans waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudeschans

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en besparende keuze: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in oudeschans


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent het woonobject. Onder andere de grootte van de woning de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Oudeschans. Bekijk de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudeschans


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oudeschans?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over duizenden pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €450 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Melania (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.12C-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudeschans. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9696.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!