Pelletkachel kopen Vlagtwedde

Vergelijk installateurs pelletketels Vlagtwedde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlagtwedde kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze tool lees jij waardevolle toelichtingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 9541

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei facetten. Onder andere: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9541
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlagtwedde iets om te overwegen. Denk aan de RED PRIMULA HYDRO van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €191,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Vlagtwedde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vlagtwedde waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vlagtwedde

Een nieuwe is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is geschikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope installatie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in vlagtwedde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen met betrekking tot jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of puur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Vlagtwedde. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vlagtwedde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Vlagtwedde?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €950 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Diamond (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-N-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • PE Nova SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vlagtwedde. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9540, 9541.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!