Pelletkachel kopen Wedde

Vergelijk installateurs pelletketels Wedde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wedde kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website bekijk jij omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9698

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse variabelen. We spreken over: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wedde zeker een goede optie. Dat kan zijn de LP up 6 Icona Mirror van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerwoldegebruikt 3110 kWh stroom plus nog eens 3110 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €191,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wedde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wedde waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wedde

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en prijstechnisch interessante optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €550 per product.

pelletkachel installateurs in wedde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen omtrent de woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Wedde. Bekijk de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wedde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wedde?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €850 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Azzurra (Dal Zotto S.P.A), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 Grijs/Zwart IDRO24-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.12C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wedde. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9698.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!