Pelletkachel kopen Veelerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Veelerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veelerveen kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze pagina ontdek jij omvangrijke gegevens die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9566

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9566
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Veelerveen een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Aqua 25 Turbo Top All Style / Glass van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en stookt 3110 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €191,00 in augustus 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Veelerveen vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Veelerveen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in augustus 2022 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Veelerveen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en relatief goedkope installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in veelerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel experts zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen m.b.t. het huis. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook facetten als het design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Veelerveen. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veelerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Veelerveen?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €900 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Aurora (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.M1-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • PAT water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Veelerveen. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9566.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!