Pelletkachel kopen Vriescheloo

Vergelijk installateurs pelletketels Vriescheloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vriescheloo kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina lees je toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9699

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9699
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vriescheloo iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Dea van het merk PasianMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €191,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vriescheloo vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vriescheloo waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2022) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vriescheloo

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in vriescheloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven zijn actief in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande uw woonobject. Relevant zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies voor een professionele installateur in Vriescheloo. Check de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vriescheloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vriescheloo?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt tussen de €550 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Diletta (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • EASY.L-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vriescheloo. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9699.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!