Pelletkachel kopen Ter Apelkanaal

Vergelijk installateurs pelletketels Ter Apelkanaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ter Apelkanaal kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met tal van type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina ontdek je handige adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9563

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Je kunt denken aan: soort huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9563
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ter Apelkanaal misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de FILO LP9 van het merk CAMINETTINordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerwoldeconsumeert 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €191,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ter Apelkanaal vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Ter Apelkanaal waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ter Apelkanaal

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel zorgt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige oplossing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in ter-apelkanaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over uw woning. Denk aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Ter Apelkanaal. Kijk naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ter Apelkanaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ter Apelkanaal?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €700 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aloe (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO8-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dave water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ter Apelkanaal. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9563.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!