Pelletkachel kopen Bellingwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Bellingwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bellingwolde kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker bekijk jij bruikbare info die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 9695

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9695
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bellingwolde een uitstekende optie. Denk aan de Livo / Livo Rao / Livo Pgi van het merk RikaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerwoldegebruikt 3110 kWh stroom plus nog eens 3110 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €191,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Bellingwolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Bellingwolde waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bellingwolde

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een groene en voordelige oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1450 per model.

pelletkachel installateurs in bellingwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn speciale vragen over jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een uitstekende installateur in Bellingwolde. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bellingwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bellingwolde?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aantrekkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €500 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Elda Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.10C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bellingwolde. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9695.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!