Pelletkachel kopen Bourtange

Vergelijk installateurs pelletketels Bourtange

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bourtange kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl lees jij uitgebreide raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 9545

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9545
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bourtange zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de MCZ TOBA COMFORT AIR van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerwoldeverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €191,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bourtange vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Bourtange waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bourtange

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in bourtange


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen aangaande uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Bourtange. Let op ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bourtange


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bourtange?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard extra interessant. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €850 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Easy Crono HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Frank vlak water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bourtange. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9545.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!