Pelletkachel kopen Stichtse Vecht

Vergelijk installateurs pelletketels Stichtse Vecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stichtse Vecht kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina bekijk je veelzijdige gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 3633

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Stichtse Vecht geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aline van het merk GallusEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Stichtse Vechtverbruikt 3160 kWh stroom plus 3160 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Stichtse Vecht vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten denken na over een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Stichtse Vecht waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Stichtse Vecht

Een alternatieve is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel zorgt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en prijstechnisch interessante keuze: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €600 per model.

pelletkachel installateurs in stichtse-vecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel experts zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je wat vragen omtrent uw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Stichtse Vecht. Vraag naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stichtse Vecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Stichtse Vecht?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is wisselt tussen €600 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Teodora (Extraflame), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Icona Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Frank rond water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Stichtse Vecht. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3633.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente