Pelletkachel kopen Nieuwegein

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwegein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwegein kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze vergelijker check jij samengestelde info die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 3431

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcode3431
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3560 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€100,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwegein zeker een goede optie. Dat kan zijn de Domo Multiair van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Nieuwegeinconsumeert 2970 kWh stroom plus nog eens 2970 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €100,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuwegein vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuwegein waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwegein

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per model.

pelletkachel installateurs in nieuwegein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Nieuwegein. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwegein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nieuwegein?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Serafina (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Cocoon (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • PAT SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwegein. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!