Pelletkachel kopen Oudewater

Vergelijk installateurs pelletketels Oudewater

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudewater kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze website vind je uitgebreide toelichtingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3421

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3421
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudewater een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Meg Più van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Oudewaterconsumeert 3190 kWh stroom en 3190 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oudewater vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Oudewater waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudewater

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke installatie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in oudewater


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over je woonobject. Belangrijk zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een geschikte installateur in Oudewater. Kijk naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oudewater


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oudewater?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €400 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Ilenia (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Cru-z (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • CW21 SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oudewater. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3420, 3421.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente