Pelletkachel kopen Oud Zuilen

Vergelijk installateurs pelletketels Oud Zuilen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud Zuilen kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij uitgebreide informatie die helpen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 3611

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud Zuilen wellicht iets voor jou. Denk aan de CLUB COMFORT AIR 14 van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Stichtse Vechtverbruikt 3160 kWh stroom plus 3160 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oud Zuilen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Oud Zuilen waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oud Zuilen

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope keuze: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in oud-zuilen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. De meeste experts plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen over jouw huis. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een goede installateur in Oud Zuilen. Let op verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oud Zuilen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oud Zuilen?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen de €950 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • BM 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • KLEAN (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Twin (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oud Zuilen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3611.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!