Pelletkachel kopen Nieuwer Ter Aa

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwer Ter Aa

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwer Ter Aa kopen maakt het mogelijk om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina ontdek je uitgebreide informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 3626

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei aspecten. We spreken over: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwer Ter Aa misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rita van het merk EvaCalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Stichtse Vechtverbruikt 3160 kWh stroom en 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €163,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuwer Ter Aa vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuwer Ter Aa waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwer Ter Aa

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in nieuwer-ter-aa


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de grootte hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Nieuwer Ter Aa. Vraag om beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwer Ter Aa


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nieuwer Ter Aa?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €500 en €1500. Je kunt denken aan:

 • WOC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO PLUS 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Ile LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwer Ter Aa. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3626.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!