Pelletkachel kopen Maarssen

Vergelijk installateurs pelletketels Maarssen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maarssen kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker tref je bruikbare gegevens die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 3601

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3601
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maarssen iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Norma RR8-W van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Stichtse Vechtgebruikt 3160 kWh stroom en 3160 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Maarssen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Maarssen waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Maarssen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in maarssen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een professionele installateur in Maarssen. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Maarssen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Maarssen?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt tussen de €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Pupilla / Pupilla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Tiny (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Maarssen. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3600, 3601, 3602, 3603, 3604, 3605, 3606, 3607, 3608.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!