Pelletkachel kopen Woerden

Vergelijk installateurs pelletketels Woerden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woerden kopen biedt jou de kans om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool bekijk jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3441

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door specifieke facetten. Belangrijk zijn: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3441
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woerden een uitstekende optie. Denk aan de Ecofire Olga idro 24 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Woerdenverbruikt 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Woerden vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Woerden waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Woerden

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem is geschikt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in woerden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Woerden. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Woerden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Woerden?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt tussen €500 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • LP up 9, Pad (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • PE water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Woerden. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente