Pelletkachel kopen Utrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Utrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Utrecht kopen opent nieuwe deuren om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze vergelijker doorzoek je praktische details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 3500

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3500
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Utrecht zeer interessant. Bijvoorbeeld de I-DEA 11 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Utrechtgebruikt 2500 kWh stroom en 2500 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €105,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Utrecht vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Utrecht waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2022 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Utrecht

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in utrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen over je woning. Voorbeelden zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een erkende installateur in Utrecht. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Utrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Utrecht?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €550 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Souvenir Steel (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LP up 9, Icona Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Smart water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Utrecht. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente