Pelletkachel kopen Vreeland

Vergelijk installateurs pelletketels Vreeland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vreeland kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina lees je toepasbare details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3633

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Onder andere: huis-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vreeland zeer interessant. Denk aan de RED MALVA MULTI AIR van het merk UnifireNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Stichtse Vechtverbruikt 3160 kWh stroom en nog eens 3160 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vreeland vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Vreeland waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in februari 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vreeland

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in vreeland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. uw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van deze informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als uitstraling en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een uitstekende installateur in Vreeland. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vreeland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vreeland?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €900 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Vezzana (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Termo Perla Plus (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 21,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Rafale LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vreeland. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3633.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!