Pelletkachel kopen Kockengen

Vergelijk installateurs pelletketels Kockengen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kockengen kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze vergelijker check je handige toelichtingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 3628

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere zaken. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3628
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kockengen zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de family.nrg air+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Stichtse Vechtgebruikt 3160 kWh stroom en stookt 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kockengen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kockengen waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kockengen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope oplossing: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in kockengen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel experts werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn relevante vragen omtrent jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Kockengen. Bekijk de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kockengen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kockengen?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €850 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Cervino (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua Plus 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Linea Glass LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kockengen. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3628.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!