Pelletkachel kopen Montfoort

Vergelijk installateurs pelletketels Montfoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Montfoort kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze website doorzoek jij bruikbare gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 3417

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Montfoort zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Aida 6 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Montfoortverbruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Montfoort vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Montfoort waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Montfoort

Een andere populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope optie: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in montfoort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven werken in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen ten aanzien van het woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en selecteer een uitstekende installateur in Montfoort. Kijk naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Montfoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Montfoort?

Momenteel bestaan er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €900 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Novella (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • LP up 9, Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ray SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Montfoort. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3417.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente