Pelletkachel kopen Loenersloot

Vergelijk installateurs pelletketels Loenersloot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loenersloot kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze tool vind jij handige details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 3634

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loenersloot misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia van het merk InvictaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Stichtse Vechtconsumeert 3160 kWh stroom plus nog eens 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Loenersloot vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer woningeigenaren denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Loenersloot waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Loenersloot

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is toepasbaar voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in loenersloot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over je woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Loenersloot. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Loenersloot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Loenersloot?

Recent kun je gebruik maken van allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €700 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Peralba (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Lia (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Steel LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Loenersloot. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3634.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!