Pelletkachel kopen Tienhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Tienhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tienhoven kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze tool check jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 3612

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3612
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tienhoven een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Ecotherm Insert 60 van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Stichtse Vechtconsumeert 3160 kWh stroom en nog eens 3160 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Tienhoven vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de consumenten denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Tienhoven waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tienhoven

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en aantrekkelijke installatie: minder uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in tienhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande jouw woning. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en selecteer een professionele installateur in Tienhoven. Check de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tienhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Tienhoven?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is varieert tussen de €800 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • ES 8 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Termo Perla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Vintage (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Tienhoven. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3612.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!