Pelletkachel kopen Nigtevecht

Vergelijk installateurs pelletketels Nigtevecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nigtevecht kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze pagina bekijk jij praktische adviezen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 1393

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. diverse factoren. Onder andere: soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nigtevecht iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Nolak 10 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Stichtse Vechtverbruikt 3160 kWh stroom en nog eens 3160 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nigtevecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nigtevecht waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nigtevecht

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in nigtevecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake uw woonobject. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Nigtevecht. Let op recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nigtevecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nigtevecht?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €600 en €1000. Je kunt denken aan:

 • LX up 12 Ile (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Sweet (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nigtevecht. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1393.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!