Pelletkachel kopen Breukelen

Vergelijk installateurs pelletketels Breukelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Breukelen kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool tref je samengestelde toelichtingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 3621

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met diverse factoren. Belangrijk zijn: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Breukelen zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Idroflexa C / Idrotech van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Stichtse Vechtverbruikt 3160 kWh stroom en stookt 3160 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Breukelen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Breukelen waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Breukelen

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie is geschikt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in breukelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot uw woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Breukelen. Let op beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Breukelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Breukelen?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €950 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • KS 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Termo Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 17,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Icona Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Breukelen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3620, 3621.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!