Pelletkachel kopen Nieuwersluis

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwersluis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwersluis kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige toelichtingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 3631

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van velerlei facetten. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwersluis iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de MCZ CLUB HYDRO 15 van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Stichtse Vechtverbruikt 3160 kWh stroom plus 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuwersluis vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuwersluis waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwersluis

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nieuwersluis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen een aantal vragen ten aanzien van je woning. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Nieuwersluis. Kijk naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwersluis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nieuwersluis?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het bedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €400 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Monviso (EuroAlpi), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua Plus 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Monde LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuwersluis. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3630, 3631.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!