Pelletkachel kopen Rottevalle

Vergelijk installateurs pelletketels Rottevalle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rottevalle kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze vergelijker tref jij omvangrijke info die helpen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9221

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. Denk aan: type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9221
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rottevalle geen gek idee. Denk aan de Technna 18 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Smallingerlandverbruikt 2590 kWh stroom plus 2590 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Rottevalle vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Rottevalle waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rottevalle

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel draagt zorg voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in rottevalle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen aangaande je huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een uitstekende installateur in Rottevalle. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rottevalle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Rottevalle?

Momenteel bestaan er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan duizenden pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €600 en €1150. Je kunt denken aan:

 • CADEL WALL (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Giada Maiolica 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Luna (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rottevalle. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9221.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!