Pelletkachel kopen Drachtstercompagnie

Vergelijk installateurs pelletketels Drachtstercompagnie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drachtstercompagnie kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool check jij veelzijdige gegevens die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 9222

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drachtstercompagnie wellicht iets voor jou. Denk aan de Cherie van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandconsumeert 2590 kWh stroom en 2590 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Drachtstercompagnie vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Drachtstercompagnie waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Drachtstercompagnie

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige optie: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in drachtstercompagnie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen ten aanzien van uw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een goede installateur in Drachtstercompagnie. Vraag naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drachtstercompagnie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Drachtstercompagnie?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €650 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • CADEL CLOE (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Crystal 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Magis (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Drachtstercompagnie. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9222.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!