Pelletkachel kopen Drachten

Vergelijk installateurs pelletketels Drachten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drachten kopen biedt jou de kans om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze vergelijker tref je handige details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9201

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van allerlei randvoorwaarden. Denk aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9201
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Drachten zeker een goede optie. Een voorbeeld is de ELAN EVO van het merk FreepointNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandgebruikt 2590 kWh stroom en stookt 2590 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €152,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Drachten vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Drachten waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Drachten

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem wordt gebruikt voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in drachten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen verschillende vragen aangaande jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga aan de slag met een geschikte installateur in Drachten. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drachten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Drachten?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €850 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • FRAME³ 7 kW (CADEL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 8 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Focus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Drachten. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9200, 9201, 9202, 9203, 9204, 9205, 9206, 9207.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!