Pelletkachel kopen De Veenhoop

Vergelijk installateurs pelletketels De Veenhoop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Veenhoop kopen maakt het mogelijk om je woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij samengestelde gegevens die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9215

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. We spreken over: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9215
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Veenhoop geen gek idee. Dat kan zijn de AC70 / A70 9 kW van het merk PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandgebruikt 2590 kWh stroom en 2590 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel De Veenhoop vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in De Veenhoop waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in De Veenhoop

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is toepasbaar voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in de-veenhoop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen relevante vragen omtrent je huis. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in De Veenhoop. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Veenhoop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in De Veenhoop?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €900 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CADEL RONDO (CADEL SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • BABY FIVE ARIEL (TSP), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.
 • Alaska (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in De Veenhoop. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9215.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!