Pelletkachel kopen Nijega

Vergelijk installateurs pelletketels Nijega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijega kopen opent nieuwe deuren om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze pagina ontdek je accurate gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 9217

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, de wensen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9217
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijega zeer interessant. Bijvoorbeeld de Fiamma 10 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandverbruikt 2590 kWh stroom en 2590 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nijega vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nijega waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2022 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijega

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel zorgt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per product.

pelletkachel installateurs in nijega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen aangaande uw woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Nijega. Check de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nijega?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €400 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • CADEL KRISS 7 (CADEL SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • INSERTO CRYSTAL (TSP), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Alaska glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nijega. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9217.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!