Pelletkachel kopen De Wilgen

Vergelijk installateurs pelletketels De Wilgen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Wilgen kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze vergelijker ontdek je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 9213

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9213
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Wilgen een uitstekende optie. Dat kan zijn de ROUND8K-B van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Smallingerlandconsumeert 2590 kWh stroom en 2590 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €152,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel De Wilgen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in De Wilgen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2022 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Wilgen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is geschikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en voordelige mogelijkheid: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in de-wilgen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen over je huis. Belangrijk zijn het type huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een erkende installateur in De Wilgen. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Wilgen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Wilgen?

Hedendaags vind je meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • LEAN³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 20 hydro (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Compact (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in De Wilgen. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9213.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!