Pelletkachel kopen Houtigehage

Vergelijk installateurs pelletketels Houtigehage

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Houtigehage kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker ontdek jij uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 9223

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. We spreken over: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9223
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Houtigehage geen gek idee. Denk aan de CADEL RONDO van het merk CADEL SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandverbruikt 2590 kWh stroom en 2590 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Houtigehage vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Houtigehage waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Houtigehage

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in houtigehage


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. je woning. U kunt denken aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een geschikte installateur in Houtigehage. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Houtigehage


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Houtigehage?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €500 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • CADEL SFERA (CADEL SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Deca 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Shard (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Houtigehage. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9223.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!