Pelletkachel kopen Smalle Ee

Vergelijk installateurs pelletketels Smalle Ee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Smalle Ee kopen opent nieuwe deuren om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl vind je veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 9214

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verscheidene facetten. Onder andere: soort huis, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Smalle Ee zeker een goede optie. Dat kan zijn de KRISS³ 8.5 van het merk CADEL SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandverbruikt 2590 kWh stroom plus 2590 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Smalle Ee vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Smalle Ee waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Smalle Ee

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een groene en aantrekkelijke optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in smalle-ee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen ten aanzien van jouw woning. Onder andere het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Smalle Ee. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Smalle Ee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Smalle Ee?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €450 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • WALL³ AIR PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • PP 510 A (TMC Srl), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Elegance (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Smalle Ee. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9214.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!