Pelletkachel kopen Kortehemmen

Vergelijk installateurs pelletketels Kortehemmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kortehemmen kopen biedt jou de kans om een huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina vind jij veelzijdige details die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 9211

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9211
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kortehemmen misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Star 12.2C van het merk EllediMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Smallingerlandconsumeert 2590 kWh stroom en nog eens 2590 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kortehemmen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kortehemmen waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kortehemmen

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante optie: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in kortehemmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies voor een geschikte installateur in Kortehemmen. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kortehemmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Kortehemmen?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €800 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • TILE³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Aquas 22 (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Alare (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Kortehemmen. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9211.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!