Pelletkachel kopen De Tike

Vergelijk installateurs pelletketels De Tike

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Tike kopen maakt het mogelijk om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina ontdek je actuele gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 9219

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9219
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Tike geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de First 8 van het merk Red PodOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandverbruikt 2590 kWh stroom en 2590 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel De Tike vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in De Tike waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Tike

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in de-tike


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga aan de slag met een uitstekende installateur in De Tike. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Tike


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in De Tike?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar extra interessant. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €600 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CADEL TECNA (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Slim 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Duetto 9 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in De Tike. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9219.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!