Pelletkachel kopen Boornbergum

Vergelijk installateurs pelletketels Boornbergum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boornbergum kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina check jij samengestelde toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 9212

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9212
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boornbergum iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de SUITE AIR van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Smallingerlandverbruikt 2590 kWh stroom plus 2590 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Boornbergum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Boornbergum waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boornbergum

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in boornbergum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. Veel experts zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen die gaan over het huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Boornbergum. Check de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boornbergum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Boornbergum?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €800 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ZEFIRO³ (CADEL), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 14 hydro (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Favilla / Berija / Dalmata / Dama (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Boornbergum. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9212.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!