Pelletkachel kopen Goëngahuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Goëngahuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goëngahuizen kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze website doorzoek jij praktische adviezen die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 8497

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met specifieke zaken. We spreken over: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goëngahuizen zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de TILE LP9 van het merk CAMINETTIMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandgebruikt 2590 kWh stroom en nog eens 2590 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Goëngahuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Goëngahuizen waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Goëngahuizen

Een andere is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in goengahuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van je huis. Relevant zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en maak een keuze voor een professionele installateur in Goëngahuizen. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Goëngahuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Goëngahuizen?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €850 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Slim Quadro Idra (Thermorossi), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Meissa 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Ginger 9 canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Goëngahuizen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8497.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!