Pelletkachel kopen Opeinde

Vergelijk installateurs pelletketels Opeinde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Opeinde kopen stelt jou in staat om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze website ontdek je bruikbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 9218

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verschillende factoren. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Opeinde zeer interessant. Bijvoorbeeld de crazy.nrg air+ van het merk WodtkeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Smallingerlandverbruikt 2590 kWh stroom en nog eens 2590 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Opeinde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Opeinde waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Opeinde

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en relatief goedkope installatie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in opeinde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen omtrent uw huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en kies een uitstekende installateur in Opeinde. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Opeinde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Opeinde?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen €850 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • CADEL KRISS 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CANALIZZATA ELENA RAFFY (TSP), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Arata (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Opeinde. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9218.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!