Pelletkachel kopen Hoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Hoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoorn kopen stelt jou in staat om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze tool doorzoek je omvangrijke details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 1689

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verscheidene factoren. Belangrijk zijn: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoorn iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de PAT SX water+ van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoornverbruikt 2780 kWh stroom plus 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €139,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hoorn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hoorn waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoorn

Een krachtige en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieubewuste en voordelige optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in hoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent jouw woonobject. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Hoorn. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoorn?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €950 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ESRC 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Cornelia 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • BABY FIVE ARIEL (TSP), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hoorn. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1689.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente